Ga naar de inhoud
Home » Blog » Wat is een gaming bureau?

Wat is een gaming bureau?

alles over gaming bureaus

Een gaming bureau is simpelweg gezegd een bureau of computertafel waar de bureau gamer alles wat met gaming te maken heeft, op het game bureau kan installeren, het heeft meer dan een game tafel. Een gaming tafel, pc tafel of een kleine computertafel zijn echt alleen bureaus, zonder verdiepingen of lades. Dat heeft ook geen bureau verhoging. Het is ook geen desktop bureau. Je kunt ook voor een zit sta bureau of zwevend bureau kiezen.


Op je gaming bureau moet voldoende ruimte zijn om je desk pc, je screen of zelfs meerdere screens, je toetsenbord, monitorstandaard en je muis kwijt te kunnen. Ook fijn als er nog ruimte is voor een soundsysteem. Een zwevend bureau heeft geen poten en geeft je meer knieruimte. Het mooist is als je ook pc verlichting op een wit bureau of een bureau in grijs kunt installeren. Een bureau met lades om wat spullen kwijt te kunnen is handig. Heb je minder ruimte dan neem je een klein bureau of een bureau meubel. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld een verrijdbaar bureau, een hoekbureau, een hoekbureau van Ikea, een diepte bureau, een inklapbaar bureau of een uitklapbaar bureau. Overtuigd? Een gaming bureau kopen? Andere keuzes? Lees dan verder.

Wat zijn de voordelen van een gaming bureau?

De voordelen van een gaming bureau ten opzichte van een gewoon bureau meubel zijn bijvoorbeeld dat je veel meer ruimte hebt om al je game ware uit te stallen. Vooral als je grote of meerdere screens hebt is een gewoon bureau niet afdoende. Daarbij heeft een gewoon desktop bureau vaak ladeblokken aan twee kanten en als game bureau heb je aan één ladeblok meer dan genoeg en heb je die ruimte liever nodig voor je game stoel. Zo’n bureau is meestal een diepte bureau. Een hoekbureau is ook super. Een wit bureau of een bureau in grijs zijn chic en op een hoekbureau van Ikea heb je extra veel ruimte om bijvoorbeeld je bureau verhoging op te plaatsen. Onder een zwevend bureau kun je makkelijk rijden met je stoel. Een zit sta bureau is fijn voor de actieve gamers.


Je kunt ook kiezen voor een game tafel. Een gaming tafel is een kleine computertafel, zoals een pc tafel. Zo’n klein bureau heeft minder ruimte voor je monitorstandaard en pc verlichting. Je desk pc staat dan op de grond. Een game tafel is meestal geen bureau met lades. Mocht je voor alleen een game tafel willen kiezen omdat je geen ruimte hebt, dan kun je ook voor een inklapbaar bureau, een uitklapbaar bureau of een verrijdbaar bureau kiezen. Nu jouw gaming bureau kopen? Kijk eens rond op onze site.

Een gaming bureau, zowel voor gamers als voor op kantoor.

Een gaming bureau kun je natuurlijk ook op kantoor gebruiken. Je kunt het gebruiken als een desktop bureau. Je zet op het bureau meubel een bureau verhoging, en je hebt een prima computer bureau. Chic is natuurlijk zo’n bureau met lades waar je veel ruimte voor je desk pc hebt. Op een hoekbureau van Ikea kun je op speelse wijze je monitorstandaard en je pc verlichting plaatsen. Een hoekbureau is meestal wel een diepte bureau met een extra groot werkblad. Je kunt ook een zwevend bureau maken en zelf de ruimte optimaal benutten.


Als je kantoor aan huis hebt en een hoekbureau is te volumineus, dan kun je je kantoor inrichten met een uitklapbaar bureau, een inklapbaar bureau of een verrijdbaar bureau. Voor kantoor is een wit bureau erg netjes, een bureau in grijs antraciet is tegenwoordig erg in. Als je een bureau gamer bent en voor je werk gamet dan is je bureau belangrijk. Heb je echt weinig ruimte, kies dan voor een simpelere game tafel, een klein bureau, een kleine computertafel of een pc tafel. Een gaming tafel of een gaming bureau kopen? Wij hebben wat jij zoekt.

Welke gaming setup?

De beste gaming setup hangt af van wat je wilt. Een bureau gamer wil graag relaxed zijn spel kunnen spelen. Hoe mooier je gaming setup, hoe fijner je speelt, hoe hoger je scores, immers een bureau dat niet comfortabel is, daar zit je niet ontspannen aan te spelen. Bij je setup moet je beeldscherm centraal voor jou staan op zijn monitorstandaard. Denk aan goede pc verlichting! Zet je gaming speakers aan de zijkanten zodat je je goed thuis kunt voelen in de game werelden. Het is ook belangrijk dat het gaming bureau niet alleen functioneel is, maar vooral ook dat het mooi is. Een bureau in grijs is chic, op een wit bureau kan je vlekken meer zien. Voor je setup is een bureau met lades handig, je kunt er bijvoorbeeld je headset in kwijt als je die niet nodig hebt. Een hoekbureau van Ikea geeft je de mogelijkheid om bij je setup een curved monitor neer te zetten. Als je hoekbureau geen ladeblok heeft heb je alle ruimte. Bij zo’n bureau meubel kun je ook nog je curved monitor op een bureau verhoging plaatsen. Als je een zwevend bureau kiest heb je de meeste ruimte. Je kunt ook kiezen voor een zit sta bureau als je actief staand gamet. Dan is een game tafel op pc tafel compact en handig. Je gaming bureau kopen doe je bij ons!

Hoe het beste een werkruimte inrichten?

Een werkruimte richt je het efficiëntst in door alles wat je het vaakst nodig hebt in en bij je bureau te hebben. Een extra bureau meubel of een bureau met lades is dan handig. Met een bureau verhoging op een diepte bureau win je nog meer opbergruimte op je computer bureau. Op een desktop bureau kun je je desk pc zetten met pc verlichting en je monitorstandaard. Creëer extra ruimte met een hoekbureau. Je hebt bijvoorbeeld een wit bureau of een bureau in grijs. Ga je voor een hoekbureau van Ikea dan heb je kwaliteit.


Voor de bureau gamer die zijn werkruimte niet als gameruimte wil gebruiken maar een gaming tafel erbij wil, zijn er game tafels die je naast je bureau kunt zetten. Je kunt naast je bureau ook kiezen om ruimte te besparen met een inklapbaar bureau, een uitklapbaar bureau of een verrijdbaar bureau. Ook kun je geholpen zijn met een klein bureau, een kleine computertafel of een extra pc tafel. Wil je een gaming bureau kopen, bij ons zit je goed.

Waar moet je naar kijken bij het kopen van een gaming bureau?

Bij de aanschaf van een gaming bureau let je het best op dat je bureau goed bij jouzelf en je wensen past. Als bureau gamer wil je een diepte bureau met bureau verhoging waar je je monitorstandaard en je desk pc met pc verlichting goed op neer kunt zetten. Je hebt het dan over een desktop bureau als computer bureau. Maar misschien game je staand en dan is een zit sta bureau beter. Een zwevend bureau zonder poten kan ook heel goed zijn.


Een hoekbureau kan voor jou dé oplossing zijn om ruimte te besparen. Een hoekbureau van Ikea is ideaal, je kunt er nog een bureau meubel bijkopen. Heb je weinig ruimte neem dan een zit sta bureau, uitklapbaar bureau, inklapbaar bureau of een verrijdbaar bureau. Misschien wil je een klein bureau of een kleine computertafel, bijvoorbeeld een gaming tafel of pc tafel. Zo’n game tafel heeft geen bureau met lades. Een game bureau kiezen, kijk hier.

Welk soort bureaus zijn het beste voor de ultieme gaming setup?

De volgende bureaus zijn het beste voor de ultieme gaming setup. Klik hier voor onze top 10 geteste gaming bureau van nu of klik hier en bekijk de beste type bureaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.