Bureaus voor gamers en voor op kantoor

Beste (gaming) Bureau kopen

Een geschikt bureau zoals een gaming bureau kopen? Begin met zoeken op gamingbureau.nl! Een overzicht van de beste (gaming) bureaus voor gamers en voor op kantoor vind je op deze website! 

gamingbureau.nl waar je de beste game bureaus en computertafels vind

Thuiswerken

De voordelen van een gaming bureau ervaren tijdens het thuiswerken!

Gaming

Overzicht van de beste game bureaus die je online kan kopen!

Kantoor

Een game bureau is meer dan geschikt voor op kantoor!

Hoe kies je een gaming bureau uit die bij je past? En waar koop je de perfecte bureau?

Een geschikt bureau zoals een gaming bureau kopen, met een daarbij passende gaming bureau stoel, is niet zo gemakkelijk als het misschien wel lijkt. Zeker als je veel games speelt, is het van belang om goed te kijken naar welk bureau voor jou ideaal is. Zo kun je een kleine computertafel kopen, maar ook kiezen voor een hoekbureau kopen, die je multifunctioneel kunt gebruiken.
 
Maar hoe bepaal je nu welk (gaming) bureau bij jou past? Waar moet je op letten? En wat is de beste plek om jouw ideale bureau aan te schaffen. De antwoorden op deze vragen lees je hieronder! Maar eerst vertellen we je iets over de interessante voordelen die gamingbureaus te bieden hebben.

 

De voordelen van een kwalitatief goed gaming bureau

Een speciaal bureau gaming kopen heeft diverse voordelen te bieden.

In de eerste plaats zijn bureaus voor gamers zo ontwikkeld, dat ze geschikt zijn om urenlang voor het gamen gebruikt te worden. Veel gamers spelen lang achter elkaar hun computerspellen, al dan iet alleen of met/tegen anderen. Dan is het natuurlijk erg belangrijk dat het bureau dat je gebruikt hierop aangepast is en het beste comfort biedt dat mogelijk is. Zo kun je het game langer volhouden en heb je aanzienlijk minder kans op fysieke klachten als rugpijn. RSI of pijnlijke benen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het verstandig is om af en toe van je bureaustoel op te staan en je benen en armen goed te strekken. 

Een tweede pluspunt van professionele gamingbureaus is dat ze een betere game-ervaring bieden, doordat het bureau is aangepast op wat nodig is tijdens het spelen van computerspelletjes. Zo staan bij een gamingbureau de boxen en het beeldscherm op precies de goede hoogte. Hierdoor ervaar je de game een stuk intenser en kom je ook tot betere prestaties tijdens het gamen.

Het fijne aan een strak ontworpen gamingbureau is ook de extra opbergruimte, lades en vakjes die deze bureaus hebben. De bureaus zijn op zo’n manier vormgegeven dat je je eten en drinken goedkwijt kunt. Ook is er voldoende ruimte om accessoire op te ruimen, zoals je headset, losse games, een of meer console en de speakers van je gameset.

Vaak zijn gamebureaus ook van extra fraaie visuele elementen voorzien, zoals gave led-strips langs de bureauranden. Dit zorgt voor een nog intensere en uniekere game-ervaring. Fijn aan kiezen voor een goede aanbieder van gamingbureaus is ook het feit dat er veel keuze is aan soorten en stijlen bureaus. Metalen of aluminium bureaus zijn hierbij het populairste, maar je kunt ook kiezen voor een stoer houten bureau. Van welke stijl je dus ook houdt: er zijn keuzemogelijkheden genoeg als je een gamebureau op maat zoekt voor jezelf. 

Ten slotte is een voordeel van een gamingbureau het kenmerk dat deze bureaus multifunctioneel zijn. Je kunt ze namelijk, buiten het spelen van games om, ook gebruiken als gewoon bureau. Al met al heeft een kwalitatief goed gamingbureau dus veel extra’s te bieden voor de doorgewinterde gamer en is dit echt een onmisbaar item als je voor jezelf de best mogelijke game-ervaring wilt creëren.

Kies je voor een modern en stoer uitziend gamebureau, dan maak je de gameruimte qua uitstraling nog meer hightech en kun je ook lekker je vrienden imponeren! Want een beetje showen met jouw eigen gamecomputer, je gammekamer én natuurlijk je gamingbureau mag best!

 

De grootte van je game bureau

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het zoeken naar een geschikte computertafel of algemeen bureau, is de grootte die je nodig hebt qua oppervlakte en opbergruimte. Welke oppervlakte bureaublad kopen is aan te raden en hoe bepaal je dit oppervlakte? Hoeveel ruimte moeten de bureaulades te bieden hebben? Denk hierbij van tevoren goed na over welke apparaten en spullen je kwijt wilt op je gamingbureau. Speel je bijvoorbeeld met twee screens die in elkaar overlopen? Dan heb je uiteraard een breed bureau nodig. Of gebruik je één supergroot scherm? Of speel je juist op een kleiner scherm. In het laatste geval kun je natuurlijk uit de voeten met een minder breed bureau.

 

Heb je een kleinere kamer? Denk dan na over een hoekbureau

Mocht je een wat kleinere gameruimte of slaapkamer hebben, dan kun je ook overwegen om een hoekbureau aan te schaffen. Het grote voordeel van dit soort bureau is dat je deze in een hoek van de betreffende ruimte kunt plaatsen. Hierdoor benut je de ruimte optimaal en houdt je, ondanks de kleine kamer, nog voldoende ruimte over om andere spullen neer te zetten (zoals je bed, een kledingkast of een klein relaxhoekje met een zitzak).

Naast dit pluspunt van hoekbureaus heeft dit soort bureaus ook als pluspunt dat ze vaak veel lades en opbergplanken hebben. In een hoekbureau kun je dan ook veel spulletjes kwijt. Hierdoor blijft je bureaublad lekker opgeruimd en kun je zonder chaos om je heen lekker je favoriete games spelen. Daarbij is er altijd wel een plekje, lade of extra ruimte in of bij een hoekbureau waar je je speakerset kwijt kunt en andere belangrijke spullen kunt opbergen.

Een minpunt van een hoekbureau als gamingbureau gebruiken, is al je meerdere schermen wilt gebruiken tijdens het gamen. Soms bieden hoekbureaus ruimte voor twee schermen, maar vaak past dit niet. Laat staan als je als gamer gebruik wilt maken van drie schermen. Met een hoekbureau kun je in dit soort gevallen niet uit de voeten en kom je bureauruimte tekort.

 

Lades en extra accessoires

Een tweede aandachtspunt bij het aanschaffen van een gamebureau is hoeveel extra ruimte je wilt qua lades en opbergvakjes. Heb je veel spullen die je tijdens het gamen gebruikt, zoals extra consoles, koptelefoons, een of meer muizen? Zorg er dan voor dat je een bureau koopt met voldoende opbergruimte! Ook extra plek om bijvoorbeeld je smartphone, een bord met eten en flesjes drinken kwijt te kunnen is nodig, dus bereken ook dit mee als je op zoek gaat naar het voor jou perfecte bureau. Belangrijk is hoe dan ook dat je alle spullen die bij het gamen nodig zijn, een plekje kunt geven op je bureau. Veel gamers vergeten om rekening te houden met gamende vrienden die langskomen om bij jou thuis een game te spelen. Wil je dat ook zijn achter het gamebureau kunnen zitten, dan heb je natuurlijk een extra breed bureau nodig. Een wat breder gamebureau is daarbij ook ideaal als je samen met een vriend jullie game-ervaring wilt opnemen voor een vlog of om dit direct te streamen met jullie volgers. Het is dan wel prettig als jullie allebei achter het gamebureau kunnen zitten en duidelijk zichtbaar in beeld komen.

 

Denk goed na over waar je een gaming bureau koopt

Zo kun je gaan voor een voordelig Ikea bureau die je online via ikea.com kunt bekijken en bestellen, maar ook voor aanbieders als bol.com, Emob, furnea.nl of CD-ROM-LAND. En natuurlijk moet je ook een kijkje nemen op websites als beslist.nl, mediamarkt.nl, bcc.nl en coolblue.nl, die vaak mooie seizoensaanbiedingen hebben en waar je eenvoudig en snel online een gamebureau kunt aanschaffen.

 

Zorg voor een bureaustoel die perfect bij je bureau past

Ten slotte is het bij het zoeken naar een passend gamingbureau belangrijk om er een geschikte bureaustoel bij te kopen. Ook hierbij zijn meerdere aandachtspunten belangrijk. Kies voor een stoel die qua hoogte goed uitkomt en waarvan het zitvlak gemakkelijker, met een tussenruimte van minimaal 15 centimeter, onder het bureaublad geschoven kan worden. Als er iets is dat je tijdens het gamen niet wilt, is het wel dat je knieën tegen de rand van het gamingbureau aankomen.

Verder moet je je afvragen of je een stoel zoekt die mobiel is, en dus van wieletjes is voorzien, of liever een vaststaande stoel hebt zonder wieletjes. De voorkeur die je hierbij hebt is natuurlijk ook afhankelijk van het soort games dat je speelt. Houd je van actiegames en schietgames, dan is het wel prettig dat je stoel een beetje meebeweegt. Bij een voorkeur voor rustiger games is een vaststaande stoel waarschijnlijk een betere keuze.

Kijk ten slotte ook naar het zitcomfort. Het beste is om voor een zitvlak te kiezen die een goede zitervaring biedt. Tijdens het gamen zit je namelijk nogal wat uren achter het scherm en wil je niet al na een half uur last van je zitwerk krijgen. Het ids dan ook aan te raden om te investeren in een kwalitatief betrouwbare bureaustoel, die qua comfort en wat uitstraling betreft goed bij jouw gamingbureau past! Succes en alvast veel gameplezier toegewenst en vergeet niet om af en toe even te bewegen tussen het gamen door!