Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Online je werkkamer zo goed mogelijk inrichten

Online je werkkamer zo goed mogelijk inrichten

Online je werkkamer zo goed mogelijk inrichten

Werken werd de laatste jaren al niet meer altijd op kantoor gedaan, thuiswerken werd namelijk steeds populairder. De crisis van 2020 zorgde ervoor dat thuiswerken voor vrijwel iedereen de realiteit werd. En ook hierna zal thuiswerken iets blijvend zijn. Wellicht werk je een aantal dagen per week thuis, doe je thuis nog wat dingetjes. Of je bent ZZP-er en vindt het simpelweg fijn om lekker vanuit huis je werk te doen. Een goede werkkamer is dan natuurlijk wel belangrijk. Maar hoe kun je nou goed je werkkamer inrichten? Hieronder geven we je een aantal tips om je werk kamer op eenvoudige wijze tiptop in orde te maken.

Bepaal eerst wat je nodig hebt in jouw ideale werk kamer

Je bent met een simpele maar vaak vergeten stap. Je moet namelijk bepalen welke ruimte jouw werkkamer wordt en als je dat al hebt gedaan, wat je erin wil hebben en hoe je het inricht. Een kleine werkkamer inrichten vraagt andere dingen dan een grote ruimte. Je moet bijvoorbeeld kijken of je een laptop of vaste PC hebt, en of je documenten moet bewaren of niet. Dan kun je daarna gericht volgende stappen ondernemen.

Bepaal de sfeer van je werk kamer

Het bepalen van je sfeer lijkt wellicht niet zo belangrijk, maar is het wel. De een wil namelijk een vrij zakelijke werkkamer, om optimaal te kunnen focussen. Voor de ander mag het allemaal wat huiselijker, omdat hij of zij zich daarin prettiger voelt. Kijk ook online naar werkkamer ideeen en werkkamer inspiratie.

Kies de juiste meubels

Vervolgens moet je de werk kamer inrichten met goede meubels. Begin met het belangrijkste, een werkbureau en bureaustoel. Dat is de basis van een goede werkkamer. Als je veel ruimte hebt kun je daarnaast kiezen voor een fijne bank of lekkere luie stoel om even in na te denken of te bellen.

Denk aan de opbergruimte

Niet voor iedereen even belangrijk, maar als je spullen moet opbergen moet je hier natuurlijk voldoende plek voor hebben. Koop dan een goede kast werkkamer of maak op en onder je

ruimte voor opslag van documenten en andere spullen.

Zorg dat je een goede houding kunt aannemen

Wanneer je meerdere uren per dag werkt aan je bureau is het belangrijk dat je goed zit, om klachten te voorkomen. Je moet natuurlijk niet helemaal verkrampt gaan zitten, de juiste hoogte en afstelling zijn belangrijk. Een goede stoel is hierbij een belangrijke stap, maar ook de hoogte van het bureau en eventueel de mogelijkheid om te kunnen gaan staan is mooi meegenomen.

Vergeet de stopcontacten niet

Mensen willen dit nog weleens vergeten, maar werken zonder stopcontacten wordt heel lastig. Je laptop, telefoon, lampen, opladers. Ze hebben allemaal stroom nodig en dus heb je behoorlijk wat stopcontacten nodig. Of op zijn minst een handige plek waar je een verdeelstekker kunt plaatsen.

Zorg voor goed licht

De verlichting is ook heel belangrijk. Overdag is het fijn als je zorgt dat je daglicht binnenkrijgt, dat is het fijnste. Maar je zult af en toe ook in de avond werken, en in de winter werk je sowieso in het donker zo nu en dan. Zorg dus voor goede lampen om wakker te blijven en goed te kunnen werken.

Maak het af met wat decoratie

Decoratie is niet de belangrijkste stap van het inrichten van een goede werk kamer, en als je houdt van zakelijk wellicht zelfs helemaal niet nodig. Maar als je een beetje houdt van sfeer moet je wat goede spulletjes kopen om de inrichting werkkamer helemaal af te maken. Dat maakt je kamer helemaal klaar om lekker in te werken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.