Meteen naar de inhoud
Home » Blog » De Skarsta van IKEA

De Skarsta van IKEA

ikea skarsta bureau

Het is goed om te variëren tussen zittend en staand werken. Door de zwengel te gebruiken die aan de zijkant van het bureau zit om de hoogte van het bureau te bepalen, gebruik je ook meteen je armspieren. Als je voldoende lichaamsbeweging hebt, voel je je beter en kun je gemakkelijker doorwerken.

In hoogte verstelbaar bureau

U hoort het goed. De IKEA Skarsta is een in hoogte verstelbare bureau. Dit is mogelijk gemaakt door het slimme hengsel die zich aan de zijkant van het bureau bevindt. Het systeem werkt zo dat wanneer u aan het hengsel draait de hoogte van het bureau verandert. Dit is een gemakkelijke manier, maar ook een goedkopere manier dan een elektrisch verstelbaar bureau. Het idee achter een verstelbaar bureau is dat het de werkhouding van de gebruiker aanpast. Stel je voor dat je uren lang bezig bent met een verslag voor school, een spannende game sessie of dat je aan het werk bent. Je blijft in dezelfde positie zitten wat op de lange duur kan lijden tot rugklachten en andere lichaamsklachten. Dit probleem is gemakkelijker verholpen met het aanschaffen van een verstelbare bureau van IKEA. Uit studies is gebleken dat het staan achter een IKEA verstelbaar bureau gezonder is voor het lichaam dan wanneer je urenlang zit.

Materialen en bouw

De materialen die bij de bouw van de Skarsta zijn gebruikt zijn met precisie door IKEA uitgezocht. Het tafelblad is samengesteld uit een spaanplaat en hardboard met daarin een papiervulling in honingraatstructuur. De honingraatstructuur zorg voor veel stabiliteit en stevigheid. Dit slimme trucje zorgt ook voor een lichter design, want zo hoeft niet het gehele blad massief hout te zijn. Door gebruik te maken van een mix tussen spaanplaat en hardboard is het tafelblad niet alleen erg stevig, maar ook watervast. Er zullen dus geen kringen op het blad verschijnen wanneer je lekker een kopje koffie aan het drinken bent. Aan de zijkant van het bureau zit een stevige kunststof rand. Deze is hier bevestigd zodat er geen deuken in de zijkant van het tafelblad komen.

In elkaar zetten van het bureau

Het bureau bestaat uit twee pakketten. Deze zijn gemakkelijk af te halen bij de dichts bij zijnde IKEA. Ook zijn de twee pakketten te laten bezorgen door de bezorgdienst van de IKEA. Wanneer de twee pakketten thuis zijn is het een eitje om ze in elkaar te zetten. Door de eenvoudige stappen kan iedereen dit doen. Omdat het gereedschap wat je nodig hebt inbegrepen al in de pakketten aanwezig is, is het toegankelijk voor echt iedereen. Het systeem waardoor het bureau verstelbaar is kan op het eerste punt lastig in elkaar te zetten lijken voor iemand die niet veel ervaring heeft met puzzelen, maar door de instructies die ze meegeven is dit klusje ook zo te klaren. Voor u het kunt u aan niks anders meer wennen dat een staand bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.