Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Richt je kantoor thuis perfect in voor werk & gamen!

Richt je kantoor thuis perfect in voor werk & gamen!

Richt je kantoor thuis perfect in voor werk of gamen

Doe je de laatste tijd veel meer aan thuiswerk of ben je een verwoed gamer? Dan besef je waarschijnlijk maar al te goed dat een overzichtelijke, efficiënte en productieve werk/gameplek essentieel is! En je kantoor thuis goed inrichten, dan begint bij de juiste keuzes op het vlak van meubilair, decoratie en andere voorzieningen.

Wil je je kantoor huis goed inrichten om met meer focus te kunnen werken of gamen? Haal dan inspiratie uit de volgende handige tips!

De beste tips voor de inrichting van je kantoor thuis

Thuis werken of gamen, het zijn misschien niet bepaald twee activiteiten die je op het eerste zich met elkaar in verband zou brengen. Toch hebben ze heel wat gemeen: zo is het belangrijk dat je een comfortabel game/werkbureau of kantoor hebt om beide te doen!

Wil je de inrichting van je game ruimte of kantoor een niveau hoger tillen? Gebruik dan de volgende tips!

  1. Je kantoor inrichten zoals het moet, met gepast meubilair

Meubelstukken vormen de basis van jouw kantoor thuis, hoe je het ook draait of keert. Ga voor een stevige desk dat lang meegaat, een beetje bij de look en feel van je woning past en voldoende ruimte biedt voor de opslag van documenten en andere spullen. Denk eraan: het is beter om een computertafel te kopen die nét iets te groot is, dan nét te klein. Dat geldt voor zowel een gameruimte als een werkplek!

  1. Houd het altijd eenvoudig!

Misschien heb je wel zin om je mencave thuis met alles erop en eraan in te richten, en op zich is dat geen probleem. Houd er wel rekening mee dat minder vaak meer is; eenvoud is troef, zeker bij een kantoor aan huis inrichten. Hoe minder afleiding je immers hebt, hoe meer gefocust je kunt werken of gamen. Zeker bij een klein kantoor inrichten is het belangrijk om eenvoud na te streven, aangezien een kleinere ruimte ook sneller overvol gaat lijken!

  1. Een goede bureaustoel is goud waard

Als aanvulling op je werk of gaming-bureau is het ook een goed idee om een comfortabele stoel aan te kopen. Er bestaan tegenwoordig heel wat goede opties: van ergonomische stoelen waar je extra lang op kunt blijven zitten tot design stoelen die perfect passen in een gaming kamer, er zijn haast geen grenzen. Het is daarbij altijd beter om iets meer te betalen voor een goede kwaliteit, dan een stoel te kopen die na een maand al kapot is!

  1. Kies de juiste decoratie

Zonder goede decoratie is het haast onmogelijk om een complete game room in te richten. Je game kamer inrichten, dat houdt méér in dan gewoon een goede computer, een comfortabele stoel en een stevig gaming bureau kopen: je hebt er ook de juiste decoratie voor nodig! Hang bijvoorbeeld grote posters van jouw favoriete spel aan de muur of kies voor een kleurtje en accessoires die bij jouw gaming genre passen. Tegenwoordig bestaan er ook tal van verschillende soorten decoratie voor échte gamers, zoals aangepaste muismatten of speciale verlichting. Alles kan, dus laat je gerust gaan en richt je gaming room creatief in!

  1. Gaming gear maakt het plaatje compleet

Gaming gear is de basis van elke game kamer: zonder is het niet enkel minder leuk om te spelen, ook haal je minder goede resultaten in je spel. Game gear gaat van een goede koptelefoon tot een computermuis met extra functies en knoppen. Deze en nog meer zaken maken je game bureau helemaal af en geven je de mogelijkheid om bij elk spel alles te geven. Ook zijn er tal van andere hulpmiddelen om het spelen van games nog leuker te maken: een enorme mat voor onder je speciale gaming-bureaustoel, speciale boxen om nog méér te genieten van surround geluid tijdens het spelen, en ga zo maar door!

  1. Ergonomisch werken en spelen is troef

Ten slotte kan het ook geen kwaad om op zoek te gaan naar manieren om efficiënter én gezonder te gamen of te werken. En dat kan, als je kiest voor ergonomische voorzieningen. Denk maar aan een aangepaste stoel die met je lichaam meebeweegt of een zit sta bureau kopen, waaraan je niet urenlang kunt zitten maar ook regelmatig moet staan. Op die manier houd je ook je lichaam alert tijdens het spelen of werken – en dat zorgt er dan weer voor dat je productiever bent. Ten slotte bestaan er ook speciale armsteunen om muisarm te vermijden, en zelfs speciale poefs die je spieren ook tijdens het zitten actief houden!

De beste inrichting voor jouw game- of werkruimte, dat doe je zo!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om thuis te werken, juist doordat het heel wat voordelen biedt op het vlak van vrijheid en flexibiliteit. Als je ook die keuze hebt gemaakt, dan zou de inrichting van je werkruimte bovenaan op je lijstje met to-do’s moeten staan. Zonder goede inrichting is het immers zo goed als onmogelijk om écht geconcentreerd te werken.

Als je dan tussen het werk door even wilt gamen (of je je na een drukke werkdag in je favoriete online spel wilt onderdompelen) dan is het mooi meegenomen als ook je gaming ruimte daarop is afgestemd. Misschien bevinden je workspace en je gaming ruimte zich wel in één kamer? Of houd je toch liever je mancave van je werkruimte gescheiden? Alles is mogelijk, en je hebt zelf de volledige vrijheid op het vlak van inrichting en indeling.

Welke keuzes je ook maakt, het is altijd een goed idee om te vertrouwen op kwalitatief materiaal. De prijs van dergelijke voorzieningen, zoals een goede stoel of het beste gaming gear, liggen vaak iets hoger, maar je bent dan wel zeker van materiaal dat erg lang meegaat. Daarbij helpen de juiste voorzieningen jou om de hele dag door met méér focus te werken en te spelen.

Klaar om jouw werk- of gamingruimte een extra dimensie te geven? Gebruik de bovenstaande tips en voor je het weet geniet je van een echte mancave, waarin je zowel gefocust kunt werken als ontspannen kunt gamen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.